OnLine είναι...
Καλώς ήρθες, Anonymous

Παρωνύμιο:
Συνθηματικό:
(Εγγραφή)

Τελευταία Μέλη:
papageorgiouk vasiliadis stamatiou spartali seremeti pytikakis
Ενεργά μέλη : 14205

Δεχτήκαμε
αναγνώσεις σελίδων από 1/1/2004

Επισκέπτες: 5

Στατιστικά Αρχείων:
Αρθρα: 377 Σύνδεσμοι : 856
Ανακτήσεις: 1786 σε 115 κατηγορίες:
Ανακτήθηκαν: 175.143 αρχεία
Μέγεθος Ανακτήσεων: 37.30 Gb
Εορτολόγιο Σταθερών Εορτών
14 Νοε. Φίλιππος
15 Νοε. Παγκόσμια Ημέρα Φιλοσοφίας
16 Νοε. Ματθαίος
18 Νοε. Πλάτωνας
21 Νοε. Μαρία, Δέσποινα, Παναγιώτα
25 Νοε. Κατερίνα, Κάτια, Μερκούρης
26 Νοε. Στυλιαννός, Στέλιος, Στέλλα
ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ
 Το όνομα της ομάδας που προτείνω είναι ...
 Καλώς να τα λέμε
 Ελληνομάθεια
 Αίτημα προς ΠΥΣΠΕ ή ΠΥΣΔΕ
 e-school online virtual φροντιστήριο
 Εκπαιδευτική άδεια ιδιωτικού εκπαιδευτικού
 LUDUS Days on serious games-Πρόσκληση για τις 5-6 Οκτωβρίου.
 Πολλά online ΔΩΡΕΑΝ μαθήματα Αγγλικών
 Ο δεκάλογος του σπουδαστή ΙΕΚ!
 ΕΚΛΟΓΕΣ και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
 Ημερίδα Ο.Π.Α. (πρώην ΑΣΟΕΕ) 18.5.12 στις 10.00 π.μ.
 ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 Βεβαίωση για εκλογική άδεια
 ερωτηματολόγιο
 νέος
 Αναβαθμίσεις - SchoolOrganizer
 Υπολογίστε την προϋπηρεσία σας !!
 Χάρτης Πλοίων Πραγματικού Χρόνου
 Για σας απο Ρόδο
 ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΣΑΣ ΧΑΙΡΕΤΑΕΙ!
 Αμοιβαία μετάθεση νηπιαγωγών ( ΠΕ60 )
 Διευκρινιστική εγκύκλιος για τα μόρια τοποθετήσεων από απόσπ
 Μοναδική ευκαιρία επαγγελματικής αποκατάστασης για καθηγητές
 Σπουδές στην Αγγλία

TOP POSTERS

   saxinidis:  848 
 Πόντοι: 148603 

   pelopas:  707 
 Πόντοι: 28442 

   georgios:  388 
 Πόντοι: 7382 

   tania:  317 
 Πόντοι: 75135 

   lanselot:  232 
 Πόντοι: 23695 

   georgia:  200 
 Πόντοι: 28783 

   knz:  190 
 Πόντοι: 13550 

   ana21:  183 
 Πόντοι: 10460 

   grrr:  181 
 Πόντοι: 8881 

   sanik:  176 
 Πόντοι: 7571 

   vasiliki:  151 
 Πόντοι: 35461 

   giannisM:  149 
 Πόντοι: 16502 

   trianta:  137 
 Πόντοι: 24280 

   dimitris:  130 
 Πόντοι: 20721 

   andrikos:  124 
 Πόντοι: 7503 

   marta:  121 
 Πόντοι: 19231 

   ODY:  120 
 Πόντοι: 13407 

   tsamp10:  115 
 Πόντοι: 22881 

   anna23:  111 
 Πόντοι: 22820 

   jokasta:  108 
 Πόντοι: 7151 

OnLine Κουίζ

► Word ◄

► Internet Outlook ◄

► Windows ◄

► PowerPoint ◄

► Excel ◄

Ασκήσεις πιστοποίησης
Ηλ. Ταχυδρομείο
Δείτε τα ηλεκτρονικά σας μηνύματα στο sch.gr
 
΄Αρθρα e-Ένωση: Σεξουαλική Αγωγή για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες 9 Μαρτίου 2013 | ΑΘΗΝΑ
Ημερομηνία καταχώρησης 20/02/13 από saxinidis
Åðéìüñöùóçchristhess Αρθρα "Η εταιρεία συμβούλων εκπαίδευσης & σταδιοδρομίας EMPLOY σας κοινοποιεί τη διοργάνωση του επιμορφωτικού βιωματικού σεμιναρίου με θέμα:
Σεξουαλική Αγωγή για
Άτομα με Ειδικές Ανάγκες
9 Μαρτίου 2013 | Αθήνα

Α. Θεματολογία Σεμιναρίου

Στην εποχή μας, για πολλούς/ές από εμάς, η σεξουαλικότητα δεν αποτελεί πλέον ταμπού. Σύμφωνα με τον ορισμό της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας (1975) για τη σεξουαλική υγεία, η ανθρώπινη σεξουαλικότητα συνδέεται με την ανάπτυξη της προσωπικότητας και την ποιότητα ζωής. Επομένως, το δικαίωμα στη συναισθηματική και σεξουαλική ζωή αποτελεί μια από τις θεμελιώδεις ελευθερίες στις σύγχρονες δημοκρατικές κοινωνίες του δυτικού κόσμου. Η προάσπιση αυτού του δικαιώματος απαιτεί την εκπαίδευση και την πληροφόρηση σε θέματα σεξουαλικότητας όλων των ατόμων, ανεξαρτήτως φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού. Τι γίνεται, όμως, στην περίπτωση των ατόμων με αναπηρία (ΑμεΑ);
Μολονότι το 2007 το δικαίωμα στη σεξουαλική και συναισθηματική ζωή εντάχθηκε στη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα των ΑμεΑ, το θέμα αυτό εξακολουθεί να θεωρείται –αν μη τι άλλο– ενοχλητικό, για να τεθεί σε δημόσια συζήτηση. Η ποικιλία των αναπηριών, τα στερεότυπα και οι προκαταλήψεις που τις ενδύουν, ο τρόπος με τον οποίο ένα ΑμεΑ βιώνει τη σεξουαλικότητά του, οι κίνδυνοι που σχετίζονται με τη σεξουαλική συμπεριφορά (ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη και έκτρωση, ΣΜΝ και AIDS, σεξουαλική εκμετάλλευση ή/και κακοποίηση κτλ.) αποτελούν στοιχεία που φανερώνουν την πολυπλοκότητα του διωνύμου «Σεξουαλικότητα & Αναπηρία». Ωστόσο, οι υπάρχουσες δυσκολίες δεν πρέπει να στέκονται εμπόδιο στη διεξαγωγή ερευνών, τη λήψη πολιτικών αποφάσεων και την υλοποίηση παρεμβάσεων, οι οποίες θα επιτρέψουν στα ΑμεΑ να ασκήσουν αποτελεσματικά το δικαίωμά τους στο σεξ, τον έρωτα και την αγάπη… στην ουσία το δικαίωμά τους στην ίδια τη ζωή.
Με αυτό το σεμινάριο επιθυμούμε να εντάξουμε στην εκπαιδευτική ατζέντα το –τόσο σημαντικό, αλλά ταυτόχρονα αγνοημένο από τους ειδικούς– θέμα της σεξουαλικής και συναισθηματικής ζωής των ΑμεΑ. Στόχος μας είναι η κατάρριψη των μύθων που σχετίζονται με τη σεξουαλικότητα των ατόμων που ζουν με αναπηρία, μέσω της ευαισθητοποίησης, της πληροφόρησης και της εκπαίδευσης όσων ζουν ή/και εργάζονται με ΑμεΑ (οικογένεια, φίλοι, ψυχοπαιδαγωγοί, ειδικοί παιδαγωγοί, εκπαιδευτικοί ειδικής και γενικής αγωγής, στελέχη της εκπαίδευσης, ψυχολόγοι, παιδοψυχολόγοι, ψυχίατροι, παιδοψυχίατροι, κοινωνιολόγοι, κοινωνικοί/ές λειτουργοί, νοσηλευτές/τριες, επισκέπτες/τριες υγείας, φοιτητές/τριες των παραπάνω γνωστικών πεδίων κ.ά.).

Περιγραφή του σεμιναρίου
Πρόκειται για επιμόρφωση βασισμένη στη θεωρία και στις ενδείξεις (theory-based and evidence-based), η οποία θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο εκπαιδευτικής ομάδας (training group).
Χρησιμοποιώντας ως αφόρμηση μελέτες περιπτώσεων (case studies), μία για κάθε κατηγορία αναπηρίας (σωματική-κινητική, αισθητηριακή, νοητική και γνωστική-συναισθηματική), θα επιχειρήσουμε να απαντήσουμε στα ακόλουθα τρία κύρια ερωτήματα, τα οποία σχετίζονται με τις βιολογικές, κοινωνικοπολιτισμικές, ψυχολογικές και παιδαγωγικές πτυχές της σεξουαλικότητας των ΑμεΑ.:
• Ποια είναι τα στερεότυπα που επικρατούν για τη σεξουαλικότητα των ΑμεΑ;
• Ποιες είναι οι βιολογικές και οι κοινωνικοσυναισθηματικές ανάγκες των ΑμεΑ, οι οποίες σχετίζονται με τη σεξουαλικότητα;
• Ποιος είναι ο σκοπός της ειδικής σεξουαλικής αγωγής και ποια παιδαγωγικά εργαλεία μπορούν να χρησιμοποιηθούν;
Για το συντονισμό της ομάδας θα ακολουθηθεί το προσωποκεντρικό μοντέλο του αμερικανού ανθρωπιστικού ψυχοθεραπευτή Carl Rogers. Ο μη κατευθυντικός συντονισμός της ομάδας επιτρέπει στον/στην καθένα/καθεμία από τους/τις συμμετέχοντες/ουσες να αισθανθεί ασφάλεια και να εμπλακεί στην όλη διαδικασία σύμφωνα με τον προσωπικό του/της ρυθμό. Θα χρησιμοποιηθούν διάφορες ενεργητικές τεχνικές εκπαίδευσης, όπως role-play, photolangage, στοιχεία art-therapy κ.ά. Στους/στις συμμετέχοντες/ουσες θα δοθεί ηλεκτρονικό υλικό (ppt και pdf) με τις θεωρητικές παρουσιάσεις του σεμιναρίου.
Λόγω του βιωματικού χαρακτήρα του σεμιναρίου, θα συμμετάσχουν έως 25 άτομα και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Β. Περιεχόμενα Επιμόρφωσης

- Το Αναλυτικό Πρόγραμμα είναι αναρτημένο στο site www.e-employ.gr -
11.00 – 13.00: Α’ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΒΙΟΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΚΕΣ & ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΠΤΥΧΕΣ ΤΗΣ
ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΑΜΕΑ

• Διερευνώντας τις αναπαραστάσεις μας για τη σεξουαλικότητα γενικά και τη σεξουαλικότητα των ΑμεΑ ειδικά
• Στερεότυπα και μύθοι για τη σεξουαλικότητα των ΑμεΑ
• Σεξουαλική ανάπτυξη, κοινωνικοποίηση και αναπηρία

13.30 – 15.30: Β’ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΕΙΔΙΚΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ (ΣΤΟΧΟΙ & ΜΕΘΟΔΟΙ)
• Γενικός σκοπός και ειδικοί στόχοι της ειδικής σεξουαλικής αγωγής
• Στρατηγικές και τεχνικές διδασκαλίας και καθοδήγησης στην ειδική σεξουαλική αγωγή

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ – ΛΗΞΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ: 15.40 – 16.00ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΘΑ ΧΟΡΗΓΗΘΕΙ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ


Γ. Ομιλητής

Δρ. Χρυσοβαλάντης Παπαθανασίου
Σύντομο βιογραφικό σημείωμα

Ο Χρυσοβαλάντης Παπαθανασίου είναι Διδάκτωρ Ψυχολογίας του Aix-Marseille Université στη Γαλλία. Κατέχει πτυχίο Επιστημών της Αγωγής από το ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Πατρών και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (DEA) στην Κοινωνιολογία από την παγκοσμίου φήμης Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales στο Παρίσι. Οι μεταπτυχιακές σπουδές του πραγματοποιήθηκαν με υποτροφία της Γαλλικής Κυβέρνησης, ενώ μέρος των προπτυχιακών σπουδών του έλαβε χώρα στο Katholieke Hogeschool Brussel στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Erasmus». Το 2001 ολοκλήρωσε το ετήσιο πρόγραμμα σεμιναρίων ψυχαναλυτικής κατάρτισης με θέμα το παιδί και τον έφηβο, που διοργανώνει ο επιστημονικός φορέας «Séminaires psychanalytiques de Paris». Έχει παρακολουθήσει κύκλο μαθημάτων για τη Δημόσια Υγεία στην Ιατρική Σχολή του Université Libre de Bruxelles και από το 2002 έως σήμερα είναι εξ. Επιστημονικός Συνεργάτης στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας στην Αθήνα, συμμετέχοντας στις διδακτικές και ερευνητικές δραστηριότητες του Τομέα Κοινωνιολογίας. Το 2005-2006 διετέλεσε Εμπειρογνώμονας-Σύμβουλος του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, υπεύθυνος για τις μεταρρυθμίσεις στον τομέα της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Ανάπτυξης (ΕΣΣΑ) της περιόδου 2007-2013 για την Υγεία. Έχει εργαστεί εθελοντικά στον τομέα της Πρόληψης πολλών ΜΚΟ για το AIDS τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Ανήκει στα ιδρυτικά μέλη του Σωματείου για το HIV/AIDS «Υπόσχεση» στην Πάτρα, όπου εκλέχτηκε Γενικός Γραμματέας και κατόπιν Αντιπρόεδρος ΔΣ. Υπήρξε εθνικός εκπρόσωπος της Ελλάδας σε ευρωπαϊκά προγράμματα για το AIDS, όπως το «AIDS & Mobility» και το «Eurosupport V». Για τον αγώνα του κατά του AIDS έχει λάβει Εύφημο Μνεία από τη Βασίλισσα της Μεγάλης Βρετανίας Ελισάβετ Β΄ και τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Πατρών. Από 2003 έως το 2004 εργάστηκε ως Επιστημονικός Συνεργάτης του Université de Toulouse II-Le Mirail, συμμετέχοντας σε ευρωπαϊκή έρευνα για την ισότητα των φύλων, ενώ τo 2005 συνεργάστηκε με το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας του Υπουργείου Εσωτερικών, λαμβάνοντας μέρος ως βασικός ερευνητής στη διεξαγωγή πανελλήνιας έρευνας για τη γυναικεία απασχόληση. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στις ψυχοκοινωνικές πτυχές της υγείας και της ασθένειας (με έμφαση στο AIDS), την αγωγή και προαγωγή υγείας, τη σεξουαλική και συναισθηματική αγωγή, την κοινωνική κατασκευή του φύλου και της σεξουαλικότητας. Μελέτες του έχουν παρουσιαστεί σε εθνικά και διεθνή συνέδρια, έχουν δημοσιευτεί σε αναγνωρισμένα επιστημονικά περιοδικά με κριτές και έχουν αποτελέσει κεφάλαια σε βιβλία. Είναι μέλος πολλών επιστημονικών συλλόγων και εταιρειών, όπως η International Society of Critical Health Psychology, η European Health Psychology Society, η Association Francophone de Psychologie de la Santé και η Association de Psychologie Sociale de la Santé. Έχει εργαστεί ως εκπαιδευτικός σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, όπου έχει υλοποιήσει μεγάλο αριθμό προγραμμάτων αγωγής υγείας, καθώς και σε δομές διά βίου μάθησης, διδάσκοντας μαθήματα σχετικά με την κοινωνιολογία και την ψυχολογία της υγείας. Την εποχή αυτή, εργάζεται ως δάσκαλος στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ψαχνών Εύβοιας, διδάσκει στα μεταπτυχιακά προγράμματα της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας στην Αθήνα και οργανώνει, σε συνεργασία με την εταιρεία Employ, βιωματικές ομάδες εκπαίδευσης στη σεξουαλική αγωγή σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Δ. Παροχές
Σε όλους τους συμμετέχοντες παρέχεται:
 Βεβαίωση παρακολούθησης
 Σχετικό επιστημονικό υλικό σε ψηφιακή μορφή.
 Φάκελος συνέδρου
 Μπλοκ σημειώσεων
 Στυλό

Ε. Γραμματεία σεμιναρίου - Εγγραφές

Για δηλώσεις συμμετοχής, αναλυτικές πληροφορίες και οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τη γραμματεία της ημερίδας καθώς ο αριθμός των διαθέσιμων συμμετοχών είναι συγκεκριμένος.

Τel.: 2310 230545 Fax: 2310 230415 Mailto: info@e-employ.gr
(Ώρες επικοινωνίας: 10:00 έως 19:00 καθημερινά από Δευτέρα-Παρασκευή)
ή επισκεφθείτε το δικτυακό τόπο www.e-employ.gr | www.facebook.com/employ.page για το αναλυτικό πρόγραμμα"
Εκπαιδευτική Πύλη e-Ένωση
Τα άρθρα-σχόλια είναι ιδιοκτησία των αποστολέων τους, τα υπόλοιπα PHPNuke.org 2004-05 & του e-Ένωση.
Γενική Διαχείριση: Κωνσταντίνος Β. Σαχινίδης & Φωτακίδου Τάνια Ενημέρωση άρθρων: Χατζηκωνσταντίνου Ελένη
Συνδιαχείριση Φόρουμ: Τζωρτζακάκης Γεώργιος, Κουτσοσπύρος Αθ. Χάρης